Britský turista skočil z lodi do Vltavy. Policie po něm už několik dnů pátrá

O zmizení devětadvacetiletého Joopa Sparkse ze Skotska informují i světová média. Rodina a přátelé stále doufají, že se z výletu do Prahy, kam se svou sestrou a kamarády v pátek přicestoval, v pořádku vrátí.

"Pražští policisté pátrají od nedělního brzkého rána po devětadvacetiletém cizinci, který dle prvotních informací skočil poblíž Karlova mostu z párty lodi a od té doby ho nikdo neviděl," řekl mluvčí pražské policie Richard Hrdina. 

Mladík prý měl říct své partě, že si jde zaplavat. Když skočil z horní paluby do vody, chvíli plaval ke břehu, pak zmizel pod hladinou. Bylo to mezi jednou a druhou hodinou v noci. Rodina doufá, že někde vyplaval a teď bloudí po Praze. "Joope, prosím, kontaktuj někoho, pražskou policii, kohokoliv. Jen abys nám dal vědět, že jsi v bezpeční. Doufám ve šťastný konec," vyzývají ho na sociálních sítích.  

[chooze:article;value:542795]

​"Na hotel se nevrátil a vyhodnocení kamerových záznamů z okolí také bylo negativní," upřesnil mluvčí Hrdina.

Poříční hlídka vyplula pátrat také ve čtvrtek. Policisté prohledávali každé zákoutí na více než osmikilometrovém úseku řeky Vltavy, zatím beze stopy. "Tak průměrně jednou za rok se to tady stane. Voda je hodně studená, ani v létě e tady moc neprohřeje, takže jestli ještě v sobě měl alkohol, tak pro toho člověka je těžké se pohnout trochu. Je to hodně nebezpečné," poznamenal prodejce vyhlídkových plaveb.

Policisté hodlají pátrat i nadále, a to jak ve vodě, tak i na souši.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.