Brňan se rozhodl skončit s dodavatelem energií. Ohrozil život všech lidí v bytovce

O pomoc požádal strážníky ve středu večer jeden z obyvatel bytového domu v brněnských Bohunicích. Důvodem byl soused, který u něj údajně bezdůvodně urputně tloukl na dveře a držel prst na zvonku.

Volající měl doma navíc malé děti a podobná scéna se dle jeho slov opakovala už poněkolikáté. "Hlídka městské policie kontaktovala podezřelého u něj doma. Byt našla snadno mimo jiné proto, že dveře byly nápadně poškozené," uvedli příslušníci brněnské městské policie na facebooku.

[chooze:article;value:531333]

50letý muž strážníkům přiznal, že si dveře rozbil sám sekerou. Dotyčný hlídce umožnil vejít do bytu, ta ale ucítila silný železitý zápach. "Muž jim vysvětlil, že se právě pokoušel úhlovou bruskou odřezat plynový sporák a rozříznout ho napůl. Ospravedlňoval to tvrzením, že tímto způsobem ukončuje smlouvu s dodavatelem energií," popsali strážníci.

Ti okamžitě uzavřeli přívod plynu a upozornili dotyčného, že celý osmipodlažní dům mohl klidně vybouchnout. "On ale nevybíravě odvětil, že je mu to úplně jedno a že v bytě rozřeže všechno," doplnila městská policie.

Strážníci proto přivolali záchranáře kvůli posouzení mužova zdravotní stavu a plynárenskou pohotovost. Případ si následně převzali policisté pro podezření ze spáchání trestného činu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.