Brněnská nemocnice má nový inkubátor. Peníze zajistila veřejnou sbírkou

Od září až do středy se povedlo vybrat jeden a čtvrt milionu na nákup nového inkubátoru, který slouží narozeným dětem s váhou pod jedno kilo.

"Poděkování patří určitě všem přispěvatelům, od těch nejmenších až po ty největší. Samozřejmě bez toho, že by ta akce nebyla mediálně zveřejněna, by se nám asi nepodařilo tak rychle a celou částku vybrat," řekl Ivo Rovný, ředitel brněnské fakultní nemocnice. Navýšit se tak podařilo kapacitu neonatologického oddělení, které slouží předčasně narozeným dětem z celého Jihomoravského kraje.

[chooze:article;value:471969]

"Je pravdou, že tento dárcovský inkubátor je momentálně obsazen. Tím pádem zase může být uvolněna jiná kapacita a můžeme i do budoucna být klidnější s tím, že ve špičkách zvládneme všechny příjmy, které budou nutné," uvedl Ivo Borek, primář neonatologického oddělení. Inkubátor je součástí resuscitačního lůžka, které obsahuje ještě plicní ventilátor a monitor životních funkcí.

"Hlavní výhodou tohoto inkubátoru je především to, že je to hybridní inkubátor. To znamená, že se dá vysunout střecha toho inkubátoru a vytvořit otevřené lůžko, které umožní, že můžeme hned na začátku po narození to dítě v tomto lůžku ošetřit a převézt na jednotku intenzivní péče," dodala staniční sestra jednotky intenzivní a resuscitační péče Andrea Stejskalová.

Inkubátor bude také součástí nové porodnice v Bohunicích, jejíž stavba by měla začít během jednoho roku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.