Brněnská ODS se postavila za Vaňkovou. Vysvětlení fotky s bílým práškem jí stačilo

O důvěře spolustraníků i koaličních partnerů se jednalo na pondělním brněnském oblastním sněmu ODS. Náměstek primátorky Robert Kerndl (TOP 09), který se na fotografii také objevil, přečetl novinářům usnesení, které oba politiky podporuje.

Vysvětlení je podle klubu ODS a TOP 09 dostatečné. Usnesení přijal jednomyslně společný klub i celá oblastní rada.

"Podpory stranických kolegů si velmi vážím, ve středu nás čekají jednání s našimi koaličními partnery," řekla v pondělí večer primátorka. Situaci chtějí probrat v rámci pracovních jednání. "Dokud nebudeme mít i stanoviska koaličních partnerů, tak se k té věci nebudeme dále vyjadřovat," dodala.

Markéta Vaňková nejdříve označila inkriminovanou fotografii za fotomontáž, následně ale na TN Live její pravost nevyloučila. "Je možné, že před přibližně dvěma nebo třemi lety mohlo k obdobné fotografii dojít," prohlásila.

[chooze:article;value:515983]

"Jednoho dne jsme byli na nějaké společenské události, která se protáhla do pozdních hodin, a když jsme se vraceli, v dobré náladě jsme v centru města narazili na skupinu takových příjemných mladých lidí, se kterými jsme se dali do řeči a strávili jsme s nimi několik desítek minut," popsala situaci.

Z večera si nepamatuje všechny podrobnosti. Pravost ale vyloučit nemůže. "Ráda si dám skleničku vína, piva nebo již zmíněného HHC, které je této době velmi diskutované, a i jako politik jsem zastáncem legalizace omamných látek," uvedla také.

Vaňková nejdříve označila fotografii za fotomontáž. Podívejte se co následně řekla TN Live (08/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.