Bruce Willis trpí demencí, oznámila jeho rodina a poděkovala fanouškům

Hollywoodská superstar Bruce Willis trpí demencí. Diagnózu zveřejnila jeho rodina. "Od chvíle, kde jsme na jaře roku 2022 oznámili, že Bruce trpí afázií (poruchou řeči a porozumění řeči), jeho stav se výrazně zhoršil. Teď známe přesnější diagnózu, kterou je frontotemporální demence (FTD)," píše se v oficiálním prohlášení.

To podepsala Willisova manželka Emma Heming Willisová spolu exmanželkou Demi Moorovou a Willisovými dcerami Rumer, Scout, Tallulah, Mabel a Evelin. Brucova manželka jeho zkrácenou verzi spolu s hercovou fotkou zveřejnila také na instagramu.

"Bohužel, problémy s komunikací jsou pouze jedním z příznaků, kterým Bruce čelí. I když je to bolestivá zpráva, zároveň je pro nás úlevou, že konečně známe skutečnou diagnózu," napsala dále rodina.

Nezapomněli ani na fanoušky. "Chtěli bychom vyjádřit náš nejhlubší vděk za ohromnou podporu a lásku spolu s množstvím úžasných vzpomínek, které se k nám dostaly poté, co jsme loni na jaře informovali o Brucových problémech," vzkázali.

[chooze:article;value:485610]

"FTD je krutá nemoc, o které mnozí z nás nikdy neslyšeli, ale může postihnout každého z nás. U lidí mladších 60 let je FTD nejběžnější formou demence. A protože stanovení diagnózy může trvat roky, je FTD pravděpodobně mnohem rozšířenější, než si myslíme," upozorňuje rodina.

Bohužel na tuto chorobu neexistuje žádný lék. Brucovi blízcí proto volají po tom, aby se na tento problém upřelo více pozornosti a více se investovalo do výzkumu nemoci.

Jak upozorňuje deník Los Angeles Times, zvěsti o tom, že má Willis problémy uvědomit si, kde je, kolovaly v Hollywoodu již delší dobu. Právě problémy s pamětí, řeči a orientací v čase a prostoru patří mezi hlavní příznaky demence. Později se přidává také změna osobnosti.

Kariéru Bruce Willis ukončil už na jaře: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.