Brutální útok na nádraží v Paříži. Útočník pobodal několik lidí

Incident se odehrál v sobotu kolem osmé hodiny ráno na nádraží Gare de Lyon v Paříži. "Při bodném útoku byli zraněni tři lidé," píše portál Le Figaro s odkazem na pařížské policejní velitelství. Dva z nich utrpěli jen lehká zranění, třetí člověk je ve vážném stavu. Neměl by však být v ohrožení života.

Kriminalisté následně zadrželi podezřelého muže. Motiv jeho činu však zůstává nejasný. Po zatčení měl předložit italský řidičský průkaz. Dotyčný je podle policie původem z Mali a v dokladu má napsáno, že se narodil 1. ledna 1992.

[chooze:article;value:538911]

Podle informací portálu Le Parisien dotyčný trpí psychickými problémy. U dotyčného se našly dokonce léky. Během výslechu měl navíc prohlásit, že chtěl "zabíjet lidi". Vyšetřovatelé jsou zatím přesvědčení, že nešlo o teroristický čin.

Doprava je omezená mezi nádražím a stanicemi Gare de Lyon a Montargis a Gare de Lyon a Montereau. Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin označil útok na sociální síti X za "neúnosný čin". Navíc poděkoval všem, kteří útočníka zadrželi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.