Brutální vražda seniorky v Karviné. Vrah má být recidivista, ve hře je výjimečný trest

Obviněným je policii známý recidivista. V minulosti byl opakovaně souzen, naposledy dostal podmínku za ublížení na zdraví, která měla trvat do poloviny roku 2025. Nyní se tento 34letý muž přiznal k vraždě seniorky letos v únoru. "Do domu docházel za jednou z obyvatelek. Posilněn alkoholem měl v inkriminovaný den zazvonit u dalšího bytu. Otevřela 83letá seniorka, kterou měl obviněný, využívaje své fyzické převahy, napadnout," uvedla mluvčí Policie ČR Soňa Štětinská. Zároveň dodala, že útočník měl ženu čím dál silněji bít do hlavy.

Ačkoliv bylo tělo nalezeno druhý únorový týden, zásahovka muže zatkla až 22. května. "Prověřovaných verzí bylo několik, motiv mohl být finanční, vztahový či jakýkoliv jiný. Podezřelým mohl být v podstatě kdokoliv, a to včetně osob náhodně do domu příchozích nebo tipař. Nakonec se podařilo díky precizní a profesionální práci složit imaginární puzzle, jehož výsledkem bylo jméno muže z Karviné," konstatovala Štětínská.

[chooze:article;value:556953]

Podle policie byly hlavním motivem peníze. "Muž se ocitl ve finanční tísni. Po činu měl byt prohledat, odcizit několik tisíc korun, šperky a z místa odejít. Peníze měl utratit za nákup alkoholu, za taxi a za sexuální služby," upřesnila Štětinská.

Obviněný dle policejní mluvčí svého jednání lituje. Aktuálně čeká na soud ve vazbě. Za vraždu seniorky mu hrozí vězení na 15–20 let, ve hře je však i výjimečný trest.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.