Bude peklo. Rozpoutali jste skutečnou válku, vzkazuje Lavrov Západu

Západní spojenci Kyjeva by se měli mít na pozoru. Pokud nepřestanou zásobit Ukrajinu vojenským materiálem, válka s Ruskem se přesune na mnohem horší úroveň, varoval ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Z hybridní války se prý pomalu stává válka skutečná, která místo nevojenských prostředků, jako je například propaganda a dezinformace, využívá skutečné zbraně.

"Pokud mluvíme o situaci na Ukrajině, jedná se o válku. Nejde však o hybridní válku, ale o tu skutečnou. Západ dlouhodobě spřádá strašné plány proti Rusku," pronesl Sergej Lavrov podle britského listu Daily Mail na pondělní tiskové konferenci v Jihoafrické republice.

[chooze:article;value:485031]

"Cílem Západu je zničit vše ruské, snaží se vymýtit náš jazyk i kulturu, která byla na Ukrajině po staletí. Chcete lidem zakázat mluvit jejich mateřským jazykem," obhajoval Lavrov podle portálu Mirror ruskou agresi na Ukrajině.

Podle Lavrovových slov se Moskva snaží jednat o míru s Kyjevem už od počátku války, jenže Západ ho přesvědčil o pravém opaku. Lavrovovy poznámky se výrazně podobaly několika Putinovým projevům z loňského roku. "Je známo, že Rusko podpořilo návrh Ukrajiny o vyjednávání už na samotném začátku speciální vojenské operace. Obě delegace se dokonce dohodly na podmínkách urovnání tohoto ozbrojeného konfliktu," trval na svém Lavrov.

[chooze:article;value:477402]

"Když se tyto zprávy zveřejnily, američtí a britští spojenci přesvědčili Ukrajinu, že je na smír příliš brzy. Dohodu kvůli tomu přehodnotili," tvrdil Lavrov, jehož země opakovaně odmítala západní požadavky na stažení vojsk z celého území Ukrajiny. Lavrov také nezmínil skutečnost, že Moskva mír podmiňuje tím, že jí Ukrajina přenechá čtyři regiony, které na podzim loňského roku anektovala.

Lavrov měl kvůli potížím se srdcem skončit v nemocnici. Podívejte se na video (11/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.