Budějovice zvažují dotaci pošt. Nevěděli jsme, které pobočky zruší, zuří vedení

V Českých Budějovicích je v současné době v provozu 13 poboček České pošty. Pět z nich by mělo začátkem července zaniknout. Které to budou, rozhodla pošta sama, aniž by se se starosty předem dohodla.

Rušené filiálky pošta prý vybírala podle návštěvnosti, počtu uskutečněných transakcí, nákladů na provoz a podle přístupnosti pro klienty, jako je například bezbariérový vstup nebo dostupnost městské hromadné dopravy.

[chooze:article;value:498059]

Přístup České pošty se nelíbí starostům ani českobudějovické primátorce Dagmar Škodové Parmové. Ta se chce s vedením pošty setkat a vše si vyjasnit. Primátorka dokonce uvažuje o tom, že by město provoz některých poboček dotovalo, aby se potřebné služby pro lidi zachovaly. Řeč je hlavně o starších občanech, kteří si na poštu chodí pro důchod a s datovou schránkou zacházet neumí.

Že by se město finančně podílelo na provozu poboček, ale podle primátorky neznamená, že by Česká pošta měla usnout na vavřínech. Podobné názory panují i v dalších městech a obcích v republice i mezi klienty České pošty.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.