Budu bojovat proti zeleným nesmyslům, prohlásil Turek. Blahopřál mu i Klaus

"Moc děkuji vám všem za obrovskou podporu," řekl úvodem svého proslovu ve volebním štábu budoucí europoslanec Filip Turek. Posledních pár měsíců před eurovolbami označil za nejhezčí období svého života, protože během volebních mítinků v desítkách měst po celé zemi nezaznamenal žádné negativní reakce. Před své příznivce předstoupil spolu s Nikolou Bartůšek, předsedou Přísahy Robertem Šlachtou a séfem Motoristů Petrem Macinkou.

"Musím říct, že jsme udělali, co jsme mohli, a udělali jsme to nejlíp, jak jsme uměli, a výsledkem je tady těch úžasných deset a něco procent," prohlásil během tiskové konference Petr Macinka a dodal: "K tomu, jak ty volby dopadly, já bych chtěl ocenit české voliče, že udělili absolutní debakl všem zeleným a progresivistickým proudům v naší zemi a zároveň bych tady chtěl vyzdvihnout Filipa, protože sledujeme všichni v přímém přenosu, jak se z politika budoucnosti stává politik současnosti."

[chooze:article;value:559262]

​Turkovo vítězství patří k senzacím letošních eurovoleb a je důkazem toho, že téma Green Dealu mezi českou veřejností velmi rezonuje.

Koneckonců sám Turek označil boj proti Green Dealu a masové migraci jako hlavní téma s tím, že se bude snažit o boj za zrušení zákazu výroby spalovacích motorů v roce 2035. "Samozřejmě budeme bojovat proti úplně všem těmto nesmyslným zeleným předpisům v rámci Green Dealu, protože absolutní většinu z nich neuznáváme jako relevantní a racionální," řekl Turek na povolebním brífinku.

Boj s masovou migrací je podle jeho slov vedle zachování práva veta a dalších věcí, které jsou proti federalizaci a pro zachování národních zájmů hlavní pozicí, které bude koalice Přísahy a Motoristů hájit.

[chooze:article;value:559372]

​Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta uvedl, že obě strany od začátku proklamovaly, že do koalice půjdou společně a nebudou podporovat žádné kroužkování. “Máme jasné dva kandidáty, a to byl Filip Turek a Nikol Bartůšek," řekl Šlachta. "Chtěli jsme vědět, jakým způsobem občané vezmou ne politiky, ale odborníky na to své dané téma. A jak je vidět, tak na to zareagovali více než deseti procenty,“ dodal předseda Přísahy.

Mezi četnými gratulanty, kteří nastávajícím europoslancům blahopřáli, byl i bývalý prezident Václav Klaus. "Filipovi jsem řekl pár vět, především jsem mu gratuloval. On si to skutečně odpracoval, politika je o práci a je dobře, že to takto dopadlo. Myslím, že je to průlom, který má symbolický efekt. Je to začátek a šance udělat něco dalšího,“ uvedl pro deník Blesk někdejší prezident Václav Klaus.  

Filipu Turkovi se podařilo od voličů získat druhý nejvyšší počet preferenčních hlasů, a to 152 196. Celkově získala koalice hnutí Přísaha a Motoristů 10, 26 % voličů a ve volebním klání skončila třetí. Turek se neúčasnil posledních předvolebních debat poté, co jej kritici kvůli některým snímkům, kde například kyne vztyčenou pravicí či ukazuje sbírku s hákovými kříži, začali obviňovat ze sympatií z nacismu. To ale Turek odmítá.

Podívejte se na tiskovou konferenci koalice Přísaha a Motoristé k výsledkům voleb:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.