Burleska Zorya Blue: Člověk víc přijímá svoje tělo. Je to o osobnosti a charisma

"Burleska je nějaký způsob vyjadřování. Samozřejmě má blízko k tanci, je to pohyb, je to pohyb k hudbě, je tam práce s emocemi, ale není to úplně taneční styl," popsala Zorya, v čem její představní spočívají. "Je to hodně o osobnosti, o charisma, o nápadu," dodala s tím, že osobitostí se vystoupení liší od těch tanečních, která vznikají pod taktovkou choreografa.

Jako burleska se musí vyrovnávat i s tím, že se před publikem pohybuje i téměř nahá. "Lidé se často ptají, tam se pracuje s tou intimitou, s nějakou polonahotou. To mi nikdy velký problém nedělalo. Spíš jsem byla nervózní z toho, jestli na začátku, jestli nezapomenu, co mám dělat, co jsem si vymyslela, jestli něco zafunguje," uvedla.

[chooze:article;value:557651]

Vedle vlastního vystupování ale pořádá i kurzy pro další ženy, které mají o obor zájem. "Dávám jim nějaké tipy. Vyprávím například o tom, jak sundávat rukavičky. To není jenom tak, že je sundáš. Aby to bylo zajímavé, aby to fungovalo, tak jsou tam nějaké fáze a člověk musí přemýšlet, aby tu ruku dobře viděli i ti lidé," přiblížila.

Hlásí se jí údajně ženy všech věkových skupin. "Je to hodně příjemné prostředí, příjemná komunita, inkluzivní. Když někomu je 75 a chce přijít, tak prosím," řekla. "V naší společnosti máme strašně velké nároky na ženský vzhled. Ta burleska, ten styl, ten pohyb, ta komunita, funguje tak, že člověk víc přijímá svoje tělo, víc se spřátelí s tím, co má," dodala.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.