Buzz Aldrin oslavil 93. narozeniny svatbou. Vzal si o 30 let mladší přítelkyni

Radostnou zprávu oznámil v sobotu bývalý americký astronaut Buzz Aldrin. Své páteční 93. narozeniny totiž oslavil ve velkém stylu. Místo narozeninového dortu ale krájel ten svatební. Legenda světové kosmonautiky se totiž oženila.

"Ano" si v pátek Aldrin řekl se svou 63letou přítelkyní Ankou Faurovou. "V den svých 93. narozenin je mi potěšením oznámit, že s mou dlouholetou láskou, doktorkou Ankou Faurovou, jsme do toho praštili. Byli jsme spojeni ve svátost manželskou při malé soukromé ceremonii v Los Angeles a jsme stejně nadšení, jako kdybychom byli puberťáci," oznámil Aldrin sňatek na twitteru.

[chooze:article;value:484378]

Aldrin také svým fanouškům poděkoval za přání k narozeninám. "Znamená to pro mě mnoho a doufám, že budu moct sloužit vyšším principům mnoho dalších oběhů Země kolem Slunce," dodal Aldrin.

Faurová, která je v pořadí již čtvrtou Aldrinovou ženou, působí jako viceprezidentka v organizaci svého nového manžela. V minulosti také pracovala jako projektová manažerka pro chemickou společnost Johnson Matthey.

Buzz Aldrin je posledním členem letu Apollo 11, při němž poprvé stanul člověk na povrchu Měsíce. I když o prvenství ve výstupu na Měsíc těsně přišel, v minulosti často vtipkoval, že zatímco Neil Armstrong byl prvním mužem na Měsíci, Aldrin byl tím, kdo si tam jako první počůral kalhoty.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.