Byl na Ukrajině Putinův dvojník? "Je to velmi podivné," reagoval jeho mluvčí

"Abyste mohli komunikovat s opravdovým Putinem, museli byste se deset až 14 dní izolovat. Putin tam nebyl. Byl tam obyčejný dvojník, kterých existuje více. To je známý fakt," prohlásil podle agentury Interfax Danilov o návštěvě ruského prezidenta na Ukrajině.

Na vyjádření se na tiskové konferenci zeptal deník Kommersant. "Toto prohlášení dokážu zhodnotit asi stejně jako vy," poznamenal. "Řekněme, že je velmi podivné," dodal.

[chooze:article;value:500365]

Podle Kremlu navštívil Putin frontovou linii v Chersonské oblasti v pondělí. O přesném místě a času jsou ale pochybnosti. Podle ruské redakce BBC byl totiž o 150 kilometrů dál v bývalém rekreačním areálu.

Web Meduza zase upozornil, že Kreml musel video přestříhat, protože na tom, které bylo zveřejněno v úterý ráno, řekl Putin, že se blíží Velikonoce. Ty ale v Rusku slavili o den dříve.

[chooze:article;value:500199]

I toto už dříve musel Peskov vysvětlovat. "Velikonoce se totiž slaví 40 dní. A navíc je to velikonoční týden. Takže to byl jen omyl. Na tuto větu se někteří vrhli a okamžitě začali vymýšlet hypotézy o věcech, které se nestaly. Cesta se uskutečnila včera," reagoval v úterý mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov na dotazy.

Danilov je ale přesvědčený, že není možné, aby Putin na Ukrajinu vyrazil. Na to je podle něj ruský prezident příliš vyděšený. "Je přesným opakem našeho prezidenta, který se nebojí," řekl. 

Putin podle Kremlu na Ukrajinu přiletěl v pondělí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.