Byl schovaný a vyčkával. Na veřejnost pronikly nové informace o střelci z univerzity

Střelec z Karlovy univerzity byl v hlavní budově filozofické fakulty desítky minut předtím, než zaútočil, tvrdí portál Lidovky. Vychází přitom z informací od zdroje z bezpečnostní komunity seznámeného s detaily případu.

"Když tam byla policejní hlídka, zjišťovat, jestli vrátní Davida K. neviděli, už tam zřejmě byl někde schovaný," tvrdí zdroj. Dodal také, že střelec před útokem popíjel tvrdý alkohol.

Z informací uvedených policií a univerzitou vyplývá, že první policisté dorazili do hlavní budovy fakulty někdy před 13:30, tedy necelou hodinu a půl před střelbou, a fakultu opustili asi ve 14:30, aby se zaměřili na budovu v Celetné, než se tam krátce po třetí hodině kvůli střelbě opět vrátili.

[chooze:article;value:546116]

Pokud by tedy byla slova zdroje z Lidovek pravdivá, znamenalo by to, že když policisté zaměřili ve 14:38 střelcův mobil v okolí Pařížské ulice, vzdálené od hlavní budovy zhruba 200 až 300 metrů, byl už útočník patrně desítky minut na fakultě.

A znamenalo by to nejspíš také to, že mladík byl na fakultě pravděpodobně už v době, kdy policisté v terénu ještě netušili, že může být nebezpečný pro své okolí. Za nebezpečného ho totiž strážci zákona prohlásili na základě nalezení těla jeho otce a bomby v Hostouni právě přibližně v době, kdy po něm začali pátrat na vrátnici hlavní budovy.

Útok na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy z 21. prosince si vyžádal 14 obětí. Střelec měl už předtím vraždit také v Klánovickém lese, kde stejnou pistolí, kterou použil na univerzitě, zastřelil 32letého muže a jeho dvouměsíční dceru. Poté, co se k němu přiblížili policisté, spáchal David K. sebevraždu.

Úřad vnitřní kontroly policejního prezidia zhodnotil zásah na FF UK: Byl rychlý a profesionální (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.