Byt prezidenta Zelenského je na prodej. Cena vás možná překvapí

Dům prezidenta Volodymyra Zelenského znárodnila ruská samospráva poloostrova Krym letos v květnu jako součást plánu zkonfiskovat majetky některých ukrajinských politiků. Celkem jich bylo na okupovaném území 54. Ukrajinský poloostrov v roce 2014 nelegálně anektoval ruský prezident Vladimir Putin. "Nepřátelé Ruska nebudou vydělávat peníze v Rusku," apeloval tehdy podle agentury TASS hlavní představitel samosprávy Sergej Aksjonov. 

Nemovitost má zhruba 100 metrů čtverečních a je oficiálně napsaná na Zelenského manželku Olenu. Aukce tohoto domu se podle ruských státních agentur uskuteční 30. října. Podle krymských úřadů by měl prodej luxusního sídla financovat další válečné úsilí ruské armády, která od loňska spustila plnohodnotnou invazi na Ukrajinu a své vojáky během invaze pomáhá zásobovat i z Krymu. 

[chooze:article;value:525395]

​"Minimální cena je 24 642 490 rublů (v přepočtu zhruba 5,7 milionu korun, pozn. red.)," píše se v inzerátu k bytu u známého letoviska. Třípokojový luxusní střešní byt koupila Olena Zelenská v roce 2013, připomíná web Bussiness Insider. Manželský pár se ale do nemovitosti nikdy nenastěhoval kvůli prvním rekonstrukcím, další plány už zhatila ruská anexe Krymu. 

Zelenskyj navštívil Kanadu. Biden slíbil Ukrajině vojenský materiál (9/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.