Byt v Českém Krumlově zřejmě zapálili pes s kočkou. Obě zvířata zemřela

[chooze:gallery;value:34341]

Požár zachvátil jeden z bytů v panelovém domě na sídlišti Plešivec v Českém Krumlově ve středu ráno. 36letá žena tam měla před odchodem nechat podle policistů na elektrické varné desce plastovou dózu.

"Jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru se jeví dotyk domácího mazlíčka na ovládacím panelu varné desky, čímž došlo k jejímu zapnutí. Požár už pak na sebe nenechal dlouho čekat," řekl policejní mluvčí Miroslav Šupík.

[chooze:article;value:535043]

V bytě kromě psa a kočky v danou dobu nikdo nebyl. Zvířata nepřežila. Záchranářské složky musely z domu evakuovat 13 lidí. "Ošetřili jsme na místě tři osoby, z nichž jedna se lehce intoxikovala zplodinami hoření, ale její zdravotní stav umožňoval ji na její přání ponechat na místě. Další dvě osoby vyvázly taktéž bez zranění," uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

Vyšetřovatelé odhadují škodu na 750 tisíc korun. "Rychlým zásahem jsme uchránili další majetek v hodnotě 10 milionů korun," informovali na sociální síti X hasiči.

"Policisté z obvodního oddělení v Českém Krumlově aktuálně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti," doplnil Šupík. Podezřelou je právě 36letá žena, která v bytě bydlí.

Přibývá požárů kvůli znečištěným komínům. Více se dozvíte v následující reportáži (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.