Byt v Plzni měl zapálit teprve 15letý kluk. Jsou v tom drogy, tvrdí sousedé

Čmouhy na zdech a na podlaze, od kouře i od krve. Tak vypadá chodba domu v Barrandově ulici, kde v pátek odpoledne údajně 15letý chlapec pobodal 51letou ženu a 62letého muže. Následně byt zapálil.

Po založení požáru se pachatel pokusil utéct po střechách. Ven se dostal střešním oknem, krátce poté ho dopadli přivolaní policisté. Ti teď zjišťují, co za brutálním útokem nezletilého mohlo stát.

"Ten den byl tady ještě strašný rámus. Nevíme, co to bylo. Tam něco bouchalo. Prostě strašně. Něco bouchalo no a za chvíli jeden mladý týpek šel přes střechu. Utíkal. Ještě dcera mi volala, že utíká skrz střechu. A to už tady byl kouř a tahali tu popíchanou paní," popsala televizi Nova sousedka.

[chooze:article;value:498734]

Kolem bytu se prý často pohybovali cizí lidé. Napadení údajně v domě bydleli sotva dva týdny. Útočník s nimi zřejmě příbuzný nebyl.

"Říká se, že tam prodávali drogy. Nevíme to jistě, nevíme. Před týdnem se tady hádali s Ukrajinci, že jim dlužili peníze. Dcera mi říkala, že se tady něco semele," dodala žena z domu. "Vlítnul tam, že chce prachy, vzal nůž a podpálil to tu," prohlásil další soused.

Na případu ale nadále pracuje policie, která spolu se státním zastupitelstvím řeší, jak bude teprve patnáctiletý mladík potrestán.

Podle nemocnice žena zůstává stále na jednotce intenzivní péče. Oba napadení jsou ale už ve stabilizovaném stavu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.