Bývalého belgického vojáka zatkli. Střílel do fotografie premiéra

Výhružné video se objevilo na sociálních sítích v pátek brzy ráno. Je na něm muž v černém oblečení, který v lese vystřelil čtyři rány na fotografii belgického premiéra Alexandra De Croo, informovala BBC.

Text pod videem hlásá, že pokud belgická vláda neodstoupí, dojde ke krveprolití. Střelec v angličtině prohlašuje, že je v Norsku a je „odhodlán přežít“.

[chooze:article;value:438318]

​Muže policie zatkla skutečně v Norsku. Byl identifikován jako Sam H. Armáda ho loni propustila, když se provalilo, že je členem ozbrojeného motorkářského gangu, uvedl list De Telegraaf. Tajná služba ho sledovala. V pátek agenti prohledali jeho dům v Leopoldsburgu na severovýchodě Belgie.

Premiér De Croo nezrušil svůj program, když ho bezpečnostní složky ujistily, že se nemá čeho obávat.

Před dvěma lety se stal podobný případ. Voják a příznivec krajní pravice Jürgen Conings uprchl těžce ozbrojený z kasáren a vyhrožoval úřadům a přednímu virologovi kvůli covidovým restrikcím. Dostal přezdívku Belgický Rambo, schovával se v lese rovněž u Leopoldsburgu a po rozsáhlém přes měsíc trvajícím pátrání armády a policie ho našli mrtvého. Podle vyšetřovatelů se zastřelil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.