Bývalý americký viceprezident Pence vypovídal. Trump tomu chtěl zabránit

Historický bod v dějinách. Dokonce i tak označují některá média výpověď bývalého amerického viceprezidenta Mikea Pence. 

"Toto je obrovský milník v tomto vyšetřování i v americké historii. Nikdy jsme neviděli žádného bývalého viceprezidenta svědčit proti prezidentovi, kterému kdysi sloužil." upozornil Eric Tucker z agentury AP.

Pence měl údajně poprvé pod přísahou popisovat rozhovory se svým bývalým šéfem Donaldem Trumpem, které vedly k útoku na kapitol 6. ledna 2021. Výpověď měla trvat přes pět hodin.

[chooze:article;value:501622]

"Nevíme, co Mike Pence velké porotě řekl. Dříve ale naznačil, že pravděpodobně zopakuje něco, co popsal ve své knize. A to Trumpův nátlak, aby některé volební hlasy ve prospěch vítěze, prezidenta Joea Bidena, odmítl," poznamenal Tucker.

Trump se snažil Pencově výpovědi zabránit právní cestou. Veškeré jeho snahy ale soud smetl ze stolu. 

Exprezident, který bude v příštích volbách znovu usilovat o post lídra Spojených států, se během série soudních tahanic neustále snaží očistit své jméno. Častým terčem se stává jeho soupeř Joe Biden.

[chooze:article;value:498292]

"Naše motto je udělejme Ameriku znovu skvělou. Od nás žádné nebezpečí nehrozí. To Biden je ten, kdo představuje hrozbu pro demokracii, protože je extrémně nekompetentní a nemá ponětí, co dělá," prohlásil Trump.

Prezident Joe Biden tento týden oznámil opětovnou kandidaturu ve volbách v roce 2024. Jednohlasnou podporu demokratů ale 80letý Biden nemá.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.