Bývalý papež Benedikt je velmi nemocný. Modlete se za něj, vyzvala hlava církve

"Rád bych vás všechny požádal o zvláštní modlitbu za emeritního papeže Benedikta, který stále v tichosti podporuje církev. Připomínám, že je velmi nemocný. Prosme Pána, aby ho utěšoval a podporoval v lásce k církvi až do konce," vyzval papež František.

Slova papeže Františka ve středu obletěla svět. Krátce po projevu zamířil František za Benediktem na osobní setkání a Vatikán informace o zdravotním stavu doplnil.

[chooze:article;value:415170]

"Co se týče zdravotního stavu emeritního papeže, za kterého papež František požádal o modlitby, mohu potvrdit, že se v posledních hodinách zhoršil, kvůli pokročilému věku," uvedl mluvčí Svatého stolce Matteo Bruni.

Papež Benedikt, vlastním jménem Joseph Ratzinger, stál v čele katolické církve od roku 2005. O osm let později na svou funkci ze zdravotních důvodů rezignoval, a to jako vůbec první papež za posledních 600 let. I po odchodu z čela církve zůstal ve Vatikánu.

Také úřadujícího Svatého otce trápí zdraví. Má dlouhodobé problémy s chůzí. Od května pravidelně využívá invalidní vozík. Kratší trasy sice stále absolvuje po svých, na začátku prosince se přesto nechal slyšet, že už má několik let připravený rezignační dopis. Uplatnil by ho prý v případě, když by mu nemoc nedovolila plnit povinnosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.