Bývalý prezident Zeman je v nemocnici. Musel podstoupit operaci

Bývalý prezident a premiér České republiky Miloš Zeman byl hospitalizován v nemocnici v Motole. Pro TN.cz to potvrdila mluvčí nemocnice Pavlína Danková. "Ano, pan prezident byl u nás hospitalizován. Nyní řešíme s lékaři, co k této situaci můžeme dále sdělit," řekla redakci. 

Podle deníku Blesk, který na prezidentovy zdravotní problémy upozornil, Zeman do nemocnice zamířil původně na plánované vyšetření. "Aktuální zdravotní potřeby pana prezidenta Zemana v tuto chvíli nespadají pod služby všeobecného praktického lékaře, které mu poskytujeme," řekl deníku jeho praktik Boris Šťastný.

"Pan prezident byl pro určité obtíže hospitalizován a probíhá přešetření. Zdravotní obtíže souvisí i s diabetem. Předpokládá se zhruba týdenní hospitalizace," sdělil pak TN.cz mediální zástupce exprezidenta Jiří Ovčáček.

[chooze:article;value:528269]

Důvodem Zemanovy hospitalizace byla náhlá operace. "Byl hospitalizován pro komplikace související s náhlým nedokrvením v oblasti dolní končetiny způsobením krevní sraženinou a z tohoto důvodu se podrobil operaci," dodala Danková.

Miloš Zeman byl přitom v posledních týdnech velmi aktivní. Tento týden se setkal například s šéfkou poslanců hnutí ANO Alenou Schillerovou, ten předchozí s předsedou slovenského parlamentu Peterem Pellegrinim a koncem února s premiéry Maďarska a Slovenska Viktorem Orbánem a Robertem Ficem.

Podle Deníku N exprezident v posledních dnech plánoval také cestu na Slovensko. Kromě dalšího setkání s Ficem měla být součástí jeho programu také návštěva prezidentského kandidáta Pellegriniho. Zda na Slovensko ve světle aktuálních zdravotních potíží skutečně zamíří, není jisté.

Exprezident Zeman o schůzce se slovenským a maďarským premiérem: Setkání bylo obohacující (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.