Bývalý ruský podplukovník promluvil. Prozradil, čeho se Putin nejvíce obává

[chooze:gallery;value:32404]

Bývalý ruský podplukovník Sergej Guljajev pro britský deník Daily Express uvedl, že jako největší slabinu ruské armády vidí Krymský most. Dokonce ho označil za její "Achillovu patu". "Most je všeobecně velmi zranitelná věc. Dá se zasáhnout ze všech stran, z vody, ze vzduchu i raketami dlouhého doletu, a dokonce i malými drony," řekl.

Jakmile Kreml obnoví ofenzivu na jihu, Kyjev tuto slabinu podle Guljajeva využije a zcela jistě na most zaútočí. "Je to jen otázka času. Jsem si naprosto jistý, že až začne ofenziva v Záporožské oblasti, první věc, kterou Ukrajina udělá, bude to, že se pokusí přerušit dodávky přes Krym," sdělil.

Pro ruské generály je to nejrychlejší a nejúčinnější způsob, jak doplnit zásoby jejich armád na jižní frontě. "Dnes je to totiž nejrychlejší cesta pro dodávky munice a zbraní, které jsou pro dobytí Záporožské oblasti nezbytné. Je třeba přerušit dodávky a myslím si, že se to stane. Je to důsledek pro Putina a bude to na ně mít velmi silný dopad. Toho se obávají nejvíce," uzavřel.

[chooze:article;value:557435]

Guljajev sloužil mnoho let jako vysoce postavený důstojník v sovětské armádě. V 80. letech také v rámci vojenské služby strávil dva roky v Afghánistánu. Po odchodu z armády se stal politickým aktivistou a zarytým Putinovým kritikem a také renomovaným novinářem.

Navíc je i součástí skupiny ruských veteránů. Ta se skládá z bývalých vojáků, kteří sloužili od Afghánistánu po Čečensko a dále. Udržuje tak úzké kontakty s důstojníky a vojáky v ruské armádě a má příbuzné bojující na Ukrajině.

Na Krymský most, který je důležitou spojkou mezi anketovaným poloostrovem a Ruskem, naposledy podle Ruska ukrajinská armáda zaútočila vloni v srpnu. "Síly protivzdušné obrany sestřelily dvě nepřátelské rakety u Kerčského průlivu. Krymský most nebyl poškozen," napsal tehdy na svůj telegram krymský gubernátor Sergej Aksjonov.

Rusko vyhrožuje Západu. U hranic s Ukrajinou nacvičuje jadernou válku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.