Čas letních dovolených se blíží. Lidé mají zájem o karavany

Převléct postele do letního povlečení a doladit poslední detaily. I v penzionu u Pardubic už se připravují na letní nápor turistů. "Největší nápor je od května do půlky října. Sjíždí se sem jak rodiny na týden, tak prodloužené víkendy, jelikož je tady hodně cyklostezek," popsal majitel penzionu Bavorský dvůr Martin Augsten.

Ubytování v Bavorském dvoře letos zdražovat neplánují. Čtyřčlenná rodina za apartmán včetně snídaně zaplatí zhruba 2 000 korun. U obědů a večeří v tamní restauraci ale ceny zvýšily. "U meníček jsme zůstali na podobných cenách. Šli jsme o 10 nebo 15 korun nahoru," řekl Augsten.

Při průměrné ceně nafty asi 37 korun za litr cesta z Prahy stojí 520 korun tam i zpět. Celkem tak za týdenní dovolenou čtyřčlenná rodina zaplatí zhruba 22 tisíc korun, což je na osobu zhruba 5 500.

[chooze:article;value:498658]

​Ušetřit mohou lidé ubytováním v kempu. Třeba v autokempu u Prahy lidé zaplatí za místo pro karavan 150 Kč za noc. Komu nevadí spát pod stanem, ušetří ještě o 70 korun víc. Ubytování v chatce v kempu vyjde letos na zhruba 2 000 korun.

Cestování v obytňáku bude hitem podle půjčoven i letos. "Letos lidé začali s rezervacemi už v lednu a v únoru. Pozorujeme, že ty pronájmy jsou delší, jsou na devět dní," vyložil majitel půjčovny obytných vozidel Campiri Lukáš Janoušek.

Cena za půjčení karavanů a obytných vozů se letos překvapivě snížila. Důvodem je prý velká konkurence. Třeba cena karavanu pro čtyřčlennou rodinu vyjde zhruba na 4 000 korun za den v hlavní sezoně. Průměrná cena za den poklesla zhruba o pět procent.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.