Časová osa vraždění střelce: Policie popsala událost minutu po minutě

Prahou ve čtvrtek otřásla děsivá střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. 24letý David K. podle policie své vraždění ovšem začal už několik hodin předtím ve Středočeském kraji v obci Hostouň. Náměstek ředitele pro službu kriminální policie plukovník Vojtěch Motyka popsal, co přesně se ve čtvrtek dělo minutu po minutě a jak policie postupovala.

12:26 – Policie dostala první informaci o podezřelém muži, kdy na linku policie zavolala svědkyně s tím, že jí kamarád napsal sebevražednou SMS a na volání nereaguje. "Okamžitě na toto volání reagují hlídky policie Středočeského kraje," popsal Motyka první kroky policie. 

12:42 – "Je přidán poznatek, že podezřelá osoba, o kterou má svědkyně obavu, se chce zabít a jede do Prahy," pokračoval náměstek.

12:47 – Hlídka v obci Hostouň oznámila nález mrtvého muže. "V následujících minutách je přidán poznatek, že v domě je nalezeno zařízení, které relevantně připomíná nástražný výbušný systém," uvedl Motyka.

13:03 – "Je přidán další poznatek, a to konkrétně poloha mrtvé osoby," řekl plukovník, co se dělo v Hostouni.

[chooze:article;value:534242]

13:15 – Policie vyhlásila celorepublikové pátraní po podezřelé osobě a přizvala operační řízení pražské policie.

13:27 – Pražská policie získala požadavek ze Středočeského kraje, aby provedla šetření na Filozofické fakultě UK "s upozorněním na možnost ozbrojeného podezřelého, který se může v Praze pohybovat".

13:49 – "Máme poznatek, že by se podezřelá osoba mohla nacházet na filozofické fakultě v ulici Celetná. Okamžitě jsou aktivizovány všechny síly policie a všechno směřuje na dané místo, protože poznatek míří na konkrétní adresu v ulici Celetná," popsal Motyka, proč byla evakuována budova v Celetné, a ne ta na náměstí Jana Palacha. 

14:22 – Začíná vyklízení budovy v Celetné.

14:59 – "Bohužel přichází poznatek o střelbě na filozofické fakultě ulice Jana Palacha. Hlídky byly na místě do několika minut," uvedl Motyka. 

15:03 – Na místě střelby jsou první policejní hlídky. 

15:11 – Policie dostává informaci, že podezřelý se pohybuje po střeše univerzitní budovy.

15:20 – "Pachatel je eliminován. Pravděpodobně se sám zastřelil," dodal Motyka.

Následně musela policie zajistit budovu, tak aby kriminalisté mohli ohledat místo činu. Samotné ohledání místa činu skončilo v pátek v devět hodin ráno.

Policie zveřejnila záběry z akce proti střelci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.