Část dálnice D48 ani nezprovoznili. Nyní ji bourají a znovu postaví

Vzorky betonu z nově postaveného úseku dálnice D48 z Olomouce na Frýdek-Místek neprošly laboratorními testy kvality. Zhotovitel tak musí na své náklady zbourat a znovu postavit dva a půl kilometru dálnice.

Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jana Rýdla by oprava neměla prodloužit celkovou dobu stavby dálnice. První část dálnice by tak měla být hotová podle plánu, a to na podzim letošního roku.

Bourání a znovu postavení části dálnice se týká 2,5kilometrového úseku. Podle ŘSD sice vypadá na první pohled v pořádku, řidiči by nyní prý nic nepoznali, ale složení neodpovídá technickým normám, které ředitelství požadovalo. Projevilo by se to prý za čtyři roky.

[chooze:article;value:498753]

Bourací práce tam už začaly, zbourala se celá vrstva betonu. Kolik přesně taková oprava bude stát, se zatím neví, nicméně se hovoří o milionech, které bude muset zaplatit zhotovitel.

"Bouráme nově položený beton, bouráme celkem 2,5 kilometru betonu, který tady byl položen na podzim minulého roku v souladu s harmonogramem stavby jako takové," prohlásil Rýdl. "Nebyl zatím pojížděný, nejezdily tady auta," dodal.

Podívejte se na záznam tiskové konference:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.