Část města na Mostecku byla tři dny bez vody. Netekla ani po opravě

Desítky obyvatel Horního Jiřetína se od pátečního večera musely obejít bez pitné vody. V noci na sobotu totiž došlo k poruše. "Došlo k havárii na vodovodním řadu. Lokalizace poruchy byla pod vodojemem vedle potoka. To znamená, že terén nám moc neumožňoval, abychom rychle hrabali. Poruchu se podařilo odstranit až v neděli ráno," přiblížila mluvčí společnosti Severočeské vodovody a kanalizace (SčVK) Iveta Kardianová.

V sobotu se opravovalo potrubí pod tlakem, aby bylo snazší najít místo, kde úniku vznikl. Podle informací redakce TN.cz tak voda chvílemi slabým proudem do domácností tekla. "Když voda tekla, tak jsem si ji rychle napustil do PET lahví, kdyby ji náhodou znovu vypnuli," řekl pro TN.cz jeden z místních.

Když v neděli začala voda znovu proudit z kohoutků zasažených domácností, přišel další problém. "Začalo se zase napouštět a mysleli jsme si, že bude všechno v pohodě, ale objevila se tam další porucha," dodala Kardianová.

[chooze:article;value:515292]

O přerušení dodávky vody informovalo prostřednictvím svých webových stránek i město Horní Jiřetín. Voda začala znovu téct v pondělí před čtvrtou hodinou odpoledne. Společnost Severočeské vodovody a kanalizace zajistila náhradní zásobování vody.

Podle informací webu TN.cz údajně ztížilo technikům práci i pokácené dřevo, které bylo vyskládáno v místech, kde se objevila první porucha. Mluvčí SčVK ale tuto informaci nepotvrdila.

Kvůli poruše vodovodního potrubí tekla z kohoutků pětině Cvikova nahnědlá voda (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.