Část USA postihly záplavy, lidé zůstali uvězněni ve svých domovech

Louisiana, Florida, Arkansas, Mississippi, Alabama tyto americké státy mají za sebou několik desítek perných hodin plných řádění bouřek a větru. Vítr v některých místech dosahoval rychlosti až 130 kilometrů za hodinu. Meteorologové dopředu varovali před možným výskytem tornád, podle úřadů byly více než 4 miliony lidí v pohotovosti.

"Lidé, kteří nám přicházejí na pomoc, a to ať už s generátory, nebo pomáhat s odřezáváním stromů, jsou úžasní," podotkl obyvatel Saint Francisville.

Nyní obyvatelé zasažených států sčítají škody. "Lidé se dokáží spojit. Když jde o tragédii, neexistuje lhostejnost," reagoval muž v Pointe Coupee.

[chooze:article;value:550067]

​Masivní bouřky způsobily i bleskové záplavy. "Když jsem vyšel ven a uviděl, že je moje auto pod vodou, málem jsem omdlel, protože jsem tomu nemohl uvěřit. Prší často, ale tohle se mi ještě nikdy nestalo. Někdo byl tak hodný, že nám přivezl člun, abychom se mohli dostat z domu," řekl obyvatel Tallahassee.

Voda zaplavila nebo zcela zničila řadu cest a silnic. Další byly pro jistotu uzavřeny. "Tohle je jediná cesta do města i z města. No, a lidé, kteří jsou na druhé straně, se sem nemůžou dostat," upozornila jedna z obyvatelek.

Zhruba čtvrt milionů lidí je stále bez elektrického proudu. Podle úřadů se však situace zlepšuje a dodávky energií se postupně obnovují. Tamním lidem je nadále doporučeno nevycházet ze svých domů, pokud jsou v pořádku, a počkat na pokyny úřadu. Stále totiž v některých místech vane silný vítr.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.