Část vlády chce zakázat HHC. Pak to můžeme řešit i jinak, tvrdí lidovci

"Stav považujeme za velmi alarmující," řekl předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek. "Budeme požadovat, aby ministerstvo zdravotnictví látku HHC co nejdříve přeneslo do seznamu zakázaných látek, a to do té doby, než se to jinou zákonnou normou podaří ošetřit," dodal.

Do budoucna by podle lidovců nemělo být možné, aby látky zasílaly e-shopy nebo se prodávaly v automatech bez kontroly věku. Zároveň chtějí na školách prevenci. 

Ve snaze zakázat HHC nejsou lidovci sami. "Můj cíl je jasný: přidat HHC na seznam návykových látek a tím fakticky zakázat jeho prodej. Pokud můj záměr kolegové tentokrát schválí, tak už příští středu přinesu na vládu návrh vládního nařízení," oznámil na sociální síti X v úterý ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

[chooze:article;value:540576]

Lidí, kteří se látkou HHC otrávili, v posledních týdnech prudce přibývá. V nemocnici často končí děti. Jedním z důvodů je i to, že se například v automatech prodává ve formě bonbonů.

Nejčastějšími příznaky po předávkování látkou HHC jsou podle lékařů zvracení, křeče, ale i bezvědomí, které může trvat až dva dny.

Otravy látkou HHC straší europoslance. Na společném řešení se ale neshodnou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.