Část zchátralého Jonákova Discolandu šla k zemi. Budova projde rekonstrukcí

Discoland koupil před několika lety podnikatel Petr Michovský. Hovořilo se i o stržení objektu, nakonec šla ve středu k zemi pouze část. Zbytek budovy projde rekonstrukcí.

"Podle posledních povolení je to součástí rekonstrukce, aby byla budova upravena podle projektu. Součástí toho je plán kus ubourat. Objekt se má přeměnit na bytový minidům o 10 jednotkách, dole má být nějaký podnikatelský prostor. Součástí toho jsou právě drobné úpravy, dům bude také rozšířen do strany i do výšky," řekl TN.cz mluvčí Prahy 8 Martin Šalek.

[chooze:article;value:296117]

Discolad Sylvie provozoval po revoluci kontroverzní podnikatel Ivan Jonák. Podnik se stal symbolem 90. let a ve své době byl velmi populární. Navštěvoval ho například zpěvák Karel Gott i další hvězdy českého showbyznysu.

Noční klub byl zavřen poté, co byl Jonák zatčen a později odsouzen za objednávku vraždy manželky Ludviky. K tomu se ale sám nikdy nepřiznal. Vězení podnikatel opustil v roce 2014. Tehdy prohlašoval, že Discoland znovu obnoví. O dva roky později ale zemřel.

Jako vyhazovač pracoval v Discolandu Sylvie David Berdych i další členové jeho gangu, například Radek Trumpeš, Michal Puchar, Josef Korbela a Jaromír Prokop.

Právě kauza Berdychova gangu je jedním z největších případů organizovaného zločinu v české historii. Lidé kolem David Berdycha mají na svědomí loupeže, únosy, vraždy a vydírání podnikatelů, a to za dohledu vysoce postavených policistů. Členové gangu se u některých zločinů převlékali za policisty.

Bourání sledovala také kamera TN Live:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.