Čech (†55) zemřel v rakouských Alpách. Podle policie se srazil s jiným lyžařem

Tragická událost se stala v neděli na ledovci Mölltal v rakouských Alpách. Tam zemřel 55letý český lyžař. Ten si měl užívat zimní radovánky se svými dvěma přáteli, píše portál Krone. Lyžař zůstal po pádu nehybně ležet. Přivolaný lékař pak konstatoval smrt.

Zatím není jasné, co se přesně stalo. "Podle policejního šetření se ukázalo, že bezprostředně po pádu zemřelého na stejném místě spadl i jeden z jeho kamarádů, 56letý Čech. Nelze vyloučit, že se oba lyžaři srazili. Nakonec oba skončili jen pár metrů od sebe na svahu," informovali policisté.

[chooze:article;value:488445]

Krátce v bezvědomí zůstal i 56letý muž. Ten se ale podle kriminalistů nezranil. "Vzhledem k tomu, že nelze vyloučit cizí nedbalost, nařídilo státní zastupitelství pitvu. Ta se uskuteční v pondělí," dodali policisté.

Situaci potvrdilo české ministerstvo zahraničí. "Bohužel, můžeme potvrdit, že v neděli došlo k úmrtí českého občana v důsledku nehody na lyžích. S ohledem na pozůstalé a skutečnost, že ve věci probíhá vyšetřování, nebudeme sdělovat více podrobností," řekl TN.cz mluvčí resortu Daniel Drake.

V úterý přišla o život v Alpách česká snowboardistka. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.