Čech pašoval drogy ve speciálně upraveném voze. Celníci ho zadrželi

Zásahová jednotka celní správy zadržela při zákroku na Brněnsku a Jihlavsku rovnou pět lidí, kteří se měli na trestné činnosti podílet. Kromě samotného údajného pašeráka to byli například dealeři nebo automechanici, kteří mu pomohli speciálně upravit auto.

To podle celníků převáželo kokain v nádobě na ostřikovací kapalinu. V této důmyslné skrýši měl muž dovézt z Nizozemska minimálně několik kilogramů drogy za milion korun.

[chooze:article;value:496103]

​Dotyčný je podle celníků jediným českým členem nebezpečného motorkářského gangu, který má sídlo právě v Nizozemsku. O jaký gang konkrétně se jedná, nechtějí celníci říci, ale evidentně to nebudou Hells Angels nebo Outlaws. Tyto obávané kluby totiž mají pobočky a řadu členů i v České republice.

Přivezený kokain končil podle vyšetřovatelů u stálé uzavřené klientely a peníze z něj měly sloužit na financování chodu gangu, takže putovaly zpět do Nizozemska. Při domovních prohlídkách zajistili celníci kromě drog i pašerákovo auto a také motorku. Našly se i peníze a komunikační prostředky, které mají dokládat trestnou činnost. Zadrženým lidem hrozí až dvanáctileté tresty.

V bytě na Přerovsku našli zavražděného muže. Podezřelým je jeho syn:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.