Čech poctivě syslil své poklady v garážích. Po jeho smrti se o ně strhla bitva

Nečekaně bohatou odúmrť řešil ÚZSVM v Týništi nad Orlicí. Po zemřelém, který neměl žádné dědice, zůstaly kromě pozemku také dvě kompletně zaplněné garáže. Právě v nich se ukrývaly nečekané poklady, které stát patřičně zpeněžil.

Ve dvou garážích našli úředníci převážně nepoužitelné a rozbité věci. Našlo se tam ale také několik zajímavostí. Mezi nimi například neúplné auto. Stará Škoda 110 LS, kterou ale úřad vyhodnotil jako nepoužitelnou, a tak ji nechal ekologicky zlikvidovat.

[chooze:article;value:472865]

Z garáží vytahali úředníci také soubor nábytku společně s malou lednicí Elektrosvit ze 60. let. O nábytek a lednici příliš velký zájem nebyl a šťastný kupec je v aukci pořídil za vyvolávací cenu 80 korun.

Naproti tomu největší úspěch slavilo čerpadlo na vodu. Na něj zájemci přihazovali hned 84krát. Vítěz aukce si jej nakonec odnesl za 3 100 korun. Nejvýdělečnější byl ale paradoxně železný šrot, za který stát utržil celkem 6 300 korun.

Obě již vyklizené garáže půjdou také do dražby. Zájemci mají možnost se zúčastnit aukce na stránkách ÚZSVM. Stejně tak se bude podruhé dražit další část odúmrtě, kterou je velký pozemek o celkové výměře 2 908 metrů čtverečních ve Slatině nad Zdobnicí.

Na věci z garáže se můžete podívat zde:

[chooze:gallery;value:29593]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.