Čech se v Rakousku vydal na pomoc dětem. V jezeře sám přišel o život

Tragická událost se stala na rakouském jezeře Wolfgangsee u obce St. Gilgen. Ve čtvrtek se tam utopil 41letý Čech, uvedl rakouský veřejnoprávní rozhlas a televize ORF.

"Děti dvou rodin byly ještě v jezeře, když se blížila bouřka a zvedl se vítr," popsala salcburská policie. Otec od rodiny s kamarádem se proto vydali do vody, aby je vynesli na břeh.

[chooze:article;value:559437]

"Když byly děti v bezpečí na břehu, po 41letém Čechovi nebylo ani stopy," pokračovala policie. Záchranné složky proto bezodkladně zahájily rozsáhlou pátrací akci. Do té se zapojilo 40 potápěčů i hasiči a další záchranáři.

"Vodní hladinu prohledávalo několik záchranných člunů, stejně jako drony a vrtulníky. Četní potápěči pátrali pod vodou až do hloubky 33 metrů," řekl mluvčí vodních záchranářů Michael Pacher. "Osoba pak byla nalezena a vyproštěna z hloubky osm metrů," dodal.

[chooze:article;value:564975]

Tragickou událost TN.cz potvrdilo i české ministerstvo zahraničí. "Velvyslanectví ve Vídni kontaktovala rakouská záchranná služba ohledně nehody na jezeře Wolfgangsee, kde utonul český občan. K nešťastné události mělo dojít v kempu, kde trávil dovolenou s rodinou. Velvyslanectví je v kontaktu s rodinou," uvedlo ministerstvo.

S vysokými teplotami v červenci přibylo utonulých. Hlavně nepijte alkohol, radí lékaři (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.