Čechovi vadil křik slovenských dětí. Vběhl do domu a vytáhl na ně zbraň

Rodiče malých dětí se ve slovenské obci Kostoliště bojí o své potomky. Jejich sousedovi totiž vadí hluk, který hrající si děti působí. Rozhodl se je umlčet radikálním způsobem. "Vběhl do domu a údajně vytáhl plynovou pistoli," uvedl tamní starosta Hubert Danihel.

Dětem zbraní vyhrožoval 35letý Čech, který si v Kostolišti koupil dům v nově postavené části obce, kde bydlí především rodiny s dětmi. Ve středu o tom informovaly noviny.sk. Skončil v cele předběžného zadržení, odkud už ho ale policie propustila. Případ nadále vyšetřuje.

[chooze:article;value:554705]

​Podle starosty se rodiny s dětmi bojí vycházet na ulici. "Měli bychom být rádi, že mají normální dětství, že si hrají, zpívají, a tento pán by byl nejraději, kdyby byly na telefonu," postěžovala si obyvatelka Kostoliště. 

Nebylo to poprvé, co se pokusil vyhnat z ulice hlučné děti. "Někde v domě zapnul generátor vysokofrekvenčního signálu, který je pro uši dost citlivý. Děti si prý zacpávaly uši," popsal starosta.

Není to poprvé, co musela slovenská policie řešit ozbrojeného Čecha. V květnu střílel opilý muž z Moravy v baru Archa v Prešově. Poté se před policií schoval do křoví, kde ho ale strážci zákona dopadli. Minulý týden o tom informoval web pluska.sk

Dva muži přepadli recepční hotelu. Vyhrožovali, že je zastřelí. Podívejte se na reportáž TV Nova z března:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.