Čechům se v Německu pokazilo auto. Na odtah čekali skoro dva dny

Při cestě po Německu na začátku května se Kubrtovi a jeho kolegovi objevil v kabině auta kouř. Problémy s tím měli už dříve, nyní už to ale vypadalo opravdu vážně. Na dálnici zastavili v odstavném pruhu a rychle začali vytahovat věci z auta, kdyby začalo hořet. Jak ve videu, které Kubrt zveřejnil i na svém youtubovém kanálu, uvádí, zřejmě šlo o poruchu na baterii.

Pak se ale situace uklidnila, tak zkusili v cestě pokračovat. Později se ale kouř objevil znovu, tudíž se rozhodli, že sjedou z dálnice a zavolají asistenční službu. Zastavili poblíž obce Schondorf am Ammersee, několik desítek kilometrů západně od Mnichova. Tam už bylo jasné, že dál nepojedou.

Schondorf am Ammersee na mapě:

Jelikož měli zařízené pojištění, obrátili se na asistenční službu Europ Assistance. Auto chtěli nechat odtáhnout domů. Problém ale nastal s ubytováním, neboť jim asistenční služba nebyla schopna žádné zajistit. Bylo to dáno i tím, že možnosti přespání v okolí byly dost omezené.

"Jsme u Mnichova, to je za humny. Jsi blíž, než kdybychom byli v Olomouci," je slyšet Kubrtova kolegu Ondřeje. V tu chvíli byli asi 250 kilometrů od hranic. To bylo 9. května.

Jak bylo ve videu zmíněno, problém vyvstal i v komunikaci s asistenční službou. Několik hodin totiž ještě živili naději, že u nich odtahovka bude do několika hodin. To se však nestalo. "Je neuvěřitelné, jak s tebou nekomunikují, protože kdyby se to stalo ženský s dětma, která se vracela z dovolené, tak si představ, co ona zažívá na tom parkovišti," řekl Kubrt.

[chooze:article;value:395074]

​Nakonec pro ně dojel jeden z fanoušků a jim se podařilo sehnat nocleh až v Mnichově. Klíčky nechali na tlumiči u kola a odjeli. Ráno pak situaci dále řešili s asistenční službou. Ale ani po 19 hodinách pořád nevěděli, kdy a zda vůbec pro jejich poškozené auto někdo přijede. Mezitím si opatřili jiné vozidlo a vyjeli za byznysem.

Později se jim z odtahovky ozvali. Kubrt a jeho kolega také zjistili, že řidič, který má jejich nepojízdné auto naložit, vyjíždí z Brna v 11:30. Nakonec to ale dopadlo tak, že řidič ten den auto naložit nestihl a musel to udělat až následující den ráno.

Kubrtovi na celé věci nejvíce vadí, že než mohla odtahovka auto naložit, trvalo to skoro dva dny, a že jim nebyla společnost schopná najít ubytování. Měl štěstí, že má spoustu známých a dokázal se zařídit, co má ale dělat rodina, která vyrazí na letní dovolenou a s místem není tak obeznámená?

[chooze:article;value:500757]

​Europ Assistance částečně uznala pochybení. "Na naší straně vnímáme v daném případě pochybení v nezajištění adekvátního náhradního ubytování pro posádku vozidla dne 9. 5. večer, které by bylo v rámci limitu pojistného krytí. Bohužel shodou okolností v daném čase a místě nebylo zajištění této služby možné. Pokud se klient rozhodne v takové situaci zajistit si ubytování sám, pak má samozřejmě nárok na zpětné proplacení," uvedl šéf prodeje a marketingu společnosti Lukáš Soural.

Co se ale převozu auta do Česka týče, společnost pochybení necítí. Situaci se ale snaží napravit, jak doplnil Soural: "V následném zajištění repatriace vozidla do ČR vzhledem ke vzdálenosti k místu události již závažné pochybení na naší straně nevnímáme. Odtahová služba z ČR dorazila následující den, tak jak jsme klienta 9. 5. večer informovali. Komunikace s klientem během zásahu probíhala a byla ze strany našich zaměstnanců korektní. Samozřejmě průběh případu tak, jak je prezentován, v žádném případě neodpovídá standardnímu průběhu asistenčních služeb. Rozumíme, že subjektivně klient v tomto konkrétním případě situaci vnímá velmi negativně, za což se mu omluvíme a nabídneme adekvátní kompenzaci."

Celé vyjádření společnosti si můžete přečíst zde:

[chooze:document;value:0609a09d-e7b0-41ac-b5f3-abd4dd661fb0]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.