Čechy milované letovisko zasáhla extrémně silná bouře. Země hlásí oběti

Nejsilnější bouře zasáhla východní část Bulharska, kde způsobila značné škody. Přinesla s sebou vítr o síle hurikánu, který udeřil i na oblíbená turistická letoviska. Jedním z nich je Varna, jejíž starosta dokonce vyhlásil výjimečný stav a vyzval občany, aby ven vycházeli pouze v naléhavých případech.

Hlavní silnice ve městě zablokovaly popadané stromy, které uvěznily řadu aut, a po celém městě byly přerušeny dodávky elektřiny. Právě ve Varně evidují jednu z obětí extrémního počasí. Podle deníku dnevnik.bg zemřela žena, kterou rozdrtil strom.

Při zásahu u ní se dokonce zranili i záchranáři. ​"Spadli na ně další větve. Jeden zdravotník utrpěl úraz v oblasti ramene. Řidič sanitky skončil v nemocnici se zlomenou klíční kostí," řekl policejní velitel Hristo Zahariev.

[chooze:article;value:528393]

Popadané stromy zapříčinily i druhou smrt. Do jednoho z nich v hlavním městě Sofii narazila dodávka, jejíž řidič zemřel. 

Do některých oblastí Bulharska bouře přinesla také sněhovou kalamitu. Například v obci Provadia na severovýchodě Bulharska nedaleko Varny kvůli nánosu sněhu na silnici uvízla v noci na neděli dvě auta.

Podle webu 24chasa.bg v nich cestovaly dvě rodiny. Jedna z nich měla v autě dvě děti. Na pomoc jim museli vyjet silničáři, kterým se podařilo obě posádky ze zasypaných aut vyprostit a dopravit je do města. 

Výstraha před nepříznivým počasím v sobotu a neděli platila i v Česku, a to před ledovkou (18/11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.