Čechy rozčílily ceny lehátek v Chorvatsku! Proč tady platíme, když jsou jinde zdarma?

Ceny na Jadranu jsou opět extrémně vysoké. Půjčení lehátka za deset eur (zhruba 250 korun), slunečníku za sedm eur (necelých 180 korun). To je v přepočtu dohromady 420 korun, ukazuje vyfocený ceník. Na sociálních sítích ho zveřejnila česká cestovatelská skupina zaměřená na Chorvatsko.

Tyto částky platí podle uživatelů na facebooku lidé na pláži Baška Voda v Dalmácii. O drahotě ale informují také média včetně webu sarajevského rádia.

Uživatel Petr byl v minulých dnech v Primoštenu. "Po celé pláži se urputně budují nové a nové slunečníky s lehátky za aktuální cenu 20 eur za den (2 lehátka a od července za 25 eur) za den. Volné místo pro svůj slunečník a lehátko za chvilku nebude, a tak k 10dennímu pobytu si připočtěte cca 250 eur, tedy 6 250 korun. Podle místních je to špatně, ale v červenci a srpnu budou všechna lehátka obsazená. Do Chorvatska jezdím 17 let, ale tohle mě opravdu vadí," napsal na sociální síti.

[chooze:article;value:557155]

Na jeho příspěvek zareagoval Honza. "Pro srovnání: Tropea, perla italské Kalábrie, minuly týden 15 eur za 2 lehátka a slunečník. Když jsem se výběrčího ptal, kolik to bude v srpnu, kdy je v Itálii vrchol sezóny, tak prý 50 eur (kolem 1 200 korun)," napsal.

Káva s poplatkem

​"Mléko s kávou na ostrově Hvar zase vyjde na 4,5 eura," uvádí Večernji list, jenž publikoval příběh jednoho ze svých čtenářů. Ten si kromě kávy v přepočtu za přibližně 110 korun objednal také sodovku. Restaurace mu rovněž započítal poplatek za služby. Na účtence muže se tak nakonec objevila částka 8,09 eura, což je zhruba 200 korun.

V českých diskusních skupinách zaměřených na cestování lidé o drahotě diskutují. Podivují se například nad tím, že někde nemusejí za lehátko se slunečníkem platit vůbec a v Bulharsku či na Mallorce vyjde stejná služba na dvě eura, což je kolem 50 korun. 

Pozor při cestě k moři. Chorvati zpřísňují pravidla pro řidiče (29/04/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.