Moderní bydlení

Čechy trápí respirační onemocnění. Čím dál více jich sahá po bylinkách

Dřív, než poběží s nachlazenými dětmi k lékaři, začne paní Tomanová řešit dětské neduhy pomocí darů přírody. "Samozřejmě se v tomto období u nás točí ty nemoci pořád dokola, takže jsou buď jedno dítě, nebo nejlépe obě, pořád nemocné. A co se týče léčby, tak když se objeví nějaké nachlazení, tak samozřejmě hned sáhnu po bylinkových čajích," popsala Tomanová.

Sází na bezový květ, med a také aromaterapii v kombinaci s přírodními sirupy. Ty si vyrábí podle receptů z internetu sama doma třeba z tymiánu, jitrocelu nebo smrkových výhonků. Na podzimní a zimní dětské nemoci se ale připravuje už na jaře. "Teď začnou právě za pár týdnů růst smrkům nové výhonky, takže se určitě vypravíme a budeme zase sbírat," řekla Tomanová.

Pro paní Sylvu, maminku jedenáctileté holčičky, se bylinky staly i profesí, je majitelkou portálu a obchodů Bylinky Naturius. Na stovky let prověřené léčebné metody pomocí květů, listů nebo kořenů různých rostlin nedá dopustit. "Já to na svou dceru aplikuji úplně od malička a nevím, kdy naposledy byla u lékaře," řekla Sylva.

[chooze:article;value:492309]

​V žebříčku bylinek zabírajících na dětské neduhy je prý na jedné z předních příček výluh z květu černého bezu s medem. A třeba květ lípy na horečku. Jedna bylina prý zaručeně zabere a je dostupná všem, je to sléz. "Snadno se to připravuje, udělá se z toho čaj, který se tedy předtím musí nechat vyluhovat ve studené vodě alespoň šest hodin, nebo nejlíp přes noc a ráno se to přihřeje," přiblížila Sylva.

Prý až zázračně působí třeba i šťáva z nakrájené cibule s medem nebo citrónový zábal. Klid a láskyplná péče také léčí. A vůbec nejlepší je, nejen podle bylinkářek, ale i tradičních lékařů, už léta neměnná prevence, a to vitamíny, pohyb, dobře se oblékat a třeba i nějaká očistná kúra.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.