Celá Evropa zmizí, hřímá Medveděv. Její konec přirovnal k antické pověsti

Ponurou budoucnost větší Evropě místopředseda ruské Bezpečnostní rady a bývalý prezident Dmitrij Medveděv. Ve svém nejnovějším proroctví prohlásil, že Evropa, jak ji známe, zcela zmizí. V reakci na nedávnou zahraniční cestu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského do Londýna a Bruselu to uvedl na svém telegramu.

Podle Medveděva Evropu zničí nadcházející generace. "Tato vláda nadšených mladých Evropanů skončí velmi špatně pro starou evropskou civilizaci. Už teď se hroutí pod náporem imigrantů přicházejících z celého světa," tvrdil Medveděv.

[chooze:article;value:488310]

Ve svém projevu se ruský exprezident strefoval do evropského dědictví a minulosti, které podle něj chřadnou a končí. "Všichni více či méně normální lidé, obzvlášť starší generace, pochopili, že žijí v ruinách velké Římské říše a že jim byla prodána levná pornografická show," útočil Medveděv.

Touto „show“ myslel právě okružní cestu Zelenského, který navštívil své západní spojence a jehož cesta Medveděva rozlítila. Ve svém telegramovém příspěvku ukrajinského prezidenta označil za "vousatého modela v zeleném smradlavém tričku, který objíždí cirkusový stan jménem Evropa."

Konkrétně útočil Medveděv na skupinu evropských států, které jsou Rusku trnem v oku. Zmínil Polsko a pobaltské státy, které jsou podle něj zrádci evropských zájmů. Tyto zájmy údajně vystřídaly zájmy americké, které tito "evropští zrádci" ochotně plní.

[chooze:article;value:485409]

Medveděv při tom využil barvité připodobení k řecké mytologii. "Již brzy Evropa zmizí, podobně jako v mýtu o únosu Europy Diem. S tím rozdílem, že dnes budou roli únosce hrát USA, kterým zrádci Evropu s nadšením předají," hřímal Medveděv.

Není to poprvé, co na sebe Medveděv takto upozornil. V Moskvě hraje roli jednoho z nejostřejších válečných jestřábů, kteří volají po eskalaci války na Ukrajině. V minulosti se tak už nechal slyšet, že je třeba vyhlásit novou velkou vlasteneckou válku či že Ukrajina skončí v plamenech. Velmi často také otevřeně vyhrožoval západním spojencům Ukrajiny zničením.

V nedávném příspěvku se zase strefoval do amerického prezidenta Joea Bidena, o kterém prohlásil, že jeho duševní stav je nebezpečím pro celý svět. "Biden zapomíná jména, čísla a ztrácí se ve vlastní kanceláři," obviňoval podle portálu Newsweek Medveděv amerického prezidenta.

Celá věc by mohla podle ruského exprezidenta zajít až k válce. "Biden může rozpoutat třetí světovou válku, aniž by si toho vůbec všiml," útočil Medveděv. Biden je jakožto prezident USA jedním z největších podporovatelů Ukrajiny ve válce proti Rusku. Je proto logické, že se jej Rusko snaží podobnými výroky poškodit.

Zelenskyj v Bruselu děkoval za podporu. Odložil dokonce svou vojenskou mikinu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.