Celá Ukrajina bude hořet. Nemáme žádné hranice, vyhrožuje Medveděv

Posílání moderních zbraní na Ukrajinu podle Medveděva nepřinutí Moskvu k jednání o příměří. "Výsledek bude přesně opačný. Žádná jednání se konat nebudou, pouze odvetné údery. Celá Ukrajina, která zůstává pod vládou Kyjeva, bude hořet," řekl v rozhovoru ruské novinářce Nadaně Friedrichsonové, která jej zveřejnila na sociální síti Telegram.

Ruský exprezident, který se od ruské invaze vyjadřuje často i tvrději než současný šéf Kremlu Vladimir Putin, zároveň urážel americkou i ukrajinskou vládu. "Kdyby Washington skutečně chtěl ukončit válku, kterou sám vyprovokoval, mohl by to udělat lusknutím prstu a poslat své drogami zmožené poskoky k jednacímu stolu," prohlásil například.

[chooze:article;value:488227]

S Friedrichsonovou probíral také možný útok na Krym, který Rusko protiprávně anektovalo v roce 2014. "Naše odpověď může být jakákoli. Ruský prezident to řekl zcela jasně. Nemáme žádné hranice a v závislosti na povaze hrozby jsme připraveni použít všechny druhy zbraní. V souladu s našimi doktrinálními dokumenty, včetně jaderného odstrašování. Mohu vás ujistit, že reakce bude rychlá, tvrdá a přesvědčivá," vzkázal.

Podle ruské jaderné doktríny použije Kreml atomové zbraně v případě agrese, která ohrožuje samotnou existenci státu, připomněla agentura Reuters. To znamená, že může jít i o útok konvenčními zbraněmi. Moskva od začátku války popisuje celou svou agresi jako obranu před Západem. Jadernými zbraněmi už několikrát vyhrožoval i sám Putin.

Rusko připravuje velkou agresi vůči Ukrajině:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.