Celebrity pomáhají nemocnému Martínkovi. Ztracený mu složil písničku

[chooze:gallery;value:33351]

Dvouletý Martínek leží a bez pomoci neudrží ani vzpřímenou hlavičku. Často i několikrát za den mívá svalové křeče různé intenzity podobné epileptickým záchvatům a také má výrazně oslabený sací a polykací reflex. Často mu tedy polykané tekutiny končí v plicích. 

Pomohla by mu genová terapie, která by mu mohla zajistit relativně normální život, kdy by se mohl zbavit většiny akutních potíží. Není ale hrazena ze zdravotního pojištění. Rodinu by tak vyšla na v přepočtu asi 100 milionů korun. 

Proto se obrátila na portál Donio, prostřednictvím něhož žádá o pomoc. Pokud chcete přispět i vy, můžete po kliknutí ZDE.

[chooze:article;value:523364]

Vyzývají k tomu i známé české osobnosti. "Přátelé, kamarádi, pokud můžete, zamyslete se, prosím, nad pomocí Martínkovi, který ji teď fakt hodně potřebuje," vzkázal herec a režisér Jiří Mádl.

"Dobří lidé, buďte té dobroty a pomozte Martínkovi nasbírat na Doniu tolik, kolik potřebuje pro to, aby byl spokojený, šťastný tak jako my," vyzval písničkář Tomáš Klus.

[chooze:article;value:520198]

"Malý Martínek je hrdina a já jsem chtěl připomenout jeho příběh a říct, že to, jestli Martínek zůstane mezi námi, se dá ovlivnit a můžeme tomu pomoct. Je to sice strašně drahá záležitost, ale já věřím, že zázraky se dějí," sdělil zpěvák Ztracený.

Zároveň se mu rozhodl složit písničku. "Napsal jsem ji během chvíle, přestože to nepovažuju za žádný velký hudební skvost, tak jsem si říkal, že to bude lepší, než nahrávat nějaké dlouhosáhlé videa," poznamenal. "Martínku, tohle je pro tebe a vlastně o tobě," doplnil. Na písničku se můžete podívat pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.