Celebrity vzpomínají na maturitu. Nalízej se medu, radila babička Vondráčkové

[chooze:gallery;value:32108]

"Já myslím, že člověk maturuje víckrát v životě a někdy i na stará kolena. Takže ta maturita jako taková není tak velký strašák, jak nám to tehdy připadalo. U mě to tenkrát proběhlo dobře, obstála jsem i s celkem dobrými známkami a bavilo mě to," prozradila herečka Tereza Kostková.

Její seriálový manžel z Jedné rodiny, herec Tomáš Jeřábek, se ale netají tím, že závěrečnou zkoušku neskládal. "Já jsem začal svoje punkové období někdy ve třetím ročníku na střední, takže jsem se k maturitě nedostal. A pak jsem se takovou zvláštní oklikou dostal na vysokou školu divadelní, kde tenkrát ještě brali bez maturity s podmínkou, že si při studiu tu maturitu dodělám, abych mohl dodělat tu vysokou školu. Ani jedno z toho se nestalo," zmínil Jeřábek.

[chooze:article;value:507100]

​Zpěvák Janek Ledecký nebo zpěvačka Helena Vondráčková překvapili nejrůznějšími vychytávkami, které jim při skládání zkoušky pomáhaly. "Měl jsem senzační systém přípravy, v levé kapse jsem měl seznam otázek a v levém a pravém rukávu jsem měl liché a sudé lístečky s několika základními hesly," odhalil Ledecký.

"Já jsem tenkrát měla opravdu velkou trému, nemohla jsem z toho spát. Byla jsem za mojí hodnou babičkou a říkala jsem jí, že jsem úplně vyřízená s nervy. A ona mi říkala: 'Helenko, nalízej se medu a ono se ti to všechno uklidní a uvidíš, že ti to dobře dopadne.' A dopadlo," zavzpomínala s úsměvem na tváři Vondráčková.

[chooze:article;value:492687]

​Pro někoho je ale maturita stres dodnes. "Přiznám se, že když se mi jednou za rok zdá špatný sen, tak je o tom, že mám jít ještě jednou k maturitě. To se vždycky vyděsím," nastínil zpěvák Jakub Smolík. "Já jsem jako dítě, které mělo špatný původ, což se dneska špatně vysvětluje, když jste neměli v rodině dělníka, tak jste prostě měli problém. Ale jinak na to vzpomínám poměrně rád, to jsou ta léta první lásky a člověk je v rozpuku," doplnil zpěvák Petr Janda.

K úspěšnému zakončení střední školy samozřejmě patří také bujaré oslavy. A některé osobnosti slavily pořádně. "Dorazil jsem domů, ráno jsem se vzbudil a koukal jsem na to, že jsem přišel bosý evidentně. To, co se dělo po vyhlášení výsledků, si pamatuju opravdu mlhavě," přiznal Ledecký. 

S oslavami se nedržel zpátky ani zpěvák Tomáš Klus. "To bylo takové náročnější období. Mně se totiž stala taková věc, že já už jsem před maturitou věděl, že mě vzali na DAMU, a už mi bylo jedno, jak to celé dopadne. Takže od té doby jsem slavil," uzavřel Klus.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.