Celebrity vzpomínají na vysvědčení: Bezděková s Žilkovou to ustály, Vyskočil dostal výprask

[chooze:gallery;value:32286]

Většina celebrit se shoduje, že ze svého vysvědčení neměla strach. "Do páté třídy to bylo příjemné a milé, pak už to začalo být trochu horší a gympl, to už byla úplná katastrofa. Domů jsem se ale nebála přijít, rodiče vždycky věděli, jak to je, nebo není. A na střední už jsem byla dost samostatná, takže jsem se nikdy nebála. Navíc jsem prošla i maturitou, takže to nebylo nikdy tak tragické, že bych se musela bát domů," svěřila se zpěvačka Heidi Janků.

Ani pro modelku Andreu Bezděkovou nebylo rozdávání známek žádným traumatem. "Ty bláho, no už je to pár let. Ale vzpomínám na to tak, že jsem vždycky průběžně hlásila aktuální stav, takže pro mě to žádná traumatizující zkušenost nebyla. Já už jsem se těšila na prázdniny," řekla účastnice Survivoru Andrea Bezděková.

[chooze:article;value:507100]

Doma nikdy neměla potíže. "Nemůžu říct, že rodiče vždycky jásali, ale pokaždé jsme to nějak statečně ustáli," prozradila na sebe modelka. Bát se rodičů nemusela ani komička Iva Pazderková. "Já na to vzpomínám normálně. Bylo to hezké, určitě minimálně do primy. Do gymnázia jsem měla samé jedničky. Nikdy jsem se nemusela moc učit, to se trochu změnilo v primě, kdy už jsem se musela víc snažit," řekla herečka.

Zábavnější to měl však herec Jan Hrušínský. "To jste mě zaskočila, já na vysvědčení vzpomínám matně, protože už je to hodně dávno, co jsem chodil do školy. S větším očekáváním než já na to vzpomínali asi moji rodiče. Jeden, dva, tři ročníky, kdy byli spokojení, by se asi našly, ale určitě je potěšila moje maturita, která dopadla lépe než všechna moje vysvědčení," zasmál se herec.

[chooze:article;value:510776]

Poněkud krušnější dny zažíval se svými známkami Ivan Vyskočil. "Já už do školy nechodím, a vysvědčení už tedy pár let nedostávám. Mohla by mi ho dávat leda partnerka a tam zatím žádné reklamace nejsou. Když jsem ho ale dostával, tak byla moje maminka spokojená o trochu míň. V té době nebyl zákaz tělesných trestů, tak mi vždycky nějakou šoupla, protože jsem nebyl moc vzorný žák," prozradil herec.

"Měl jsem problémy s matematikou. Můj bratr, který je vážený inženýr, se mě to jako blba vždycky pokoušel naučit, ale já jsem to nechápal, tak on mi dal bombu pěstí a znova mi to vysvětlil," zavzpomínal Vyskočil.

[chooze:article;value:504766]

Zato herečka Veronika Žilková zažívá ještě vysvědčení v přímém přenosu, domů jí ho totiž nosí dcera Kordula a vnuk Kryšpín. "Ač se to nezdá, já mám doma ještě dítě, které mi nosí vysvědčení. Právě jsem svému vnukovi koupila jako dárek terč, protože i jeho vysvědčení byla trefa do černého. I Kordulka ho měla krásné," popsala herečka.

Sama neměla nikdy problémy. "Já jsem se učila dobře, ale i kdyby ne, jednou jsem našla vysvědčení svého tatínka, který byl známý hudebník, a když jsem viděla jeho známky z páté třídy, kde byly samé čtyřky a pětky, tak jsem se od té doby přestala bát," pousmála se umělkyně.

"Hlavně přeju všem dětem, které se bojí jít domů, aby jim rodiče ukázali své známky. Myslím si, že je důležité děti milovat, i když mají ošklivé vysvědčení. Ten život si stejně vybere vlastnosti, které budou v budoucnu potřebovat, a na ničem jiném nesejde," řekla Žilková.

Školákům začaly prázdniny. Vysvědčení dostalo skoro 1,5 milionu dětí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.