Celníci a NCOZ zadrželi kvůli krácení daní skupinu. Zabavili auta i nemovitosti

[chooze:gallery;value:32371]

​"Hlavní organizátorka měla podle našich závěrů poskytovat účetní služby řadě společností, kdy jako součást služeb měla nabízet i snížení daňové povinnosti na základě zajištění fiktivní fakturace," uvedli ve společné tiskové zprávě mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej a mluvčí celníků Martina Kaňková.

K tomu měla mít řadu společností, které nic jiného nedělaly, zároveň podle vyšetřovatelů zneužívala další společnosti, kterým vedla účetnictví. Od roku 2016 do současnosti měla skupina zkrátit daň z přidané hodnoty o více než 138 milionů korun.

Během akce VLAŠTOVKA provedli celníci s NCOZ na 16 místech v Česku domovní prohlídky i prohlídky jiných prostor. Do akce vyrazilo 150 celníků a 130 policistů. "Kriminalisté obvinili 28 osob z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby dle § 240 odst. 1,2 písm. a) odst. 3 písm. a) trestního zákoníku, spáchaný ve formě spolupachatelství," sdělili mluvčí.

[chooze:article;value:511342]

Hlavní organizátorku poslal Obvodní soud pro Prahu 2 na návrh státního zástupce do vazby. 

Celníci celou věc prověřovali od ledna minulého roku. Spolupracovali také s Finanční správou a Finančním analytickým útvarem.

"Při realizaci bylo rovněž provedeno rozsáhlé zajištění majetků obviněných osob ve výši téměř 112 milionů korun (nemovitosti, automobily, finanční prostředky, šperky a hodinky). Finanční šetření však dále pokračuje," informoval Ibehej.

Hlavním organizátorům hrozí v případě odsouzení až deset let vězení.

Na video ze zátahu se podívejte tady:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.