Celníci zajistili v Sapě tisíce padělků. Prodejkyně se je pokusila napadnout

[chooze:gallery;value:31136]

Do tržnice Sapa chodí kontroly už pravidelně. Ne jinak tomu bylo i tento týden. "Celníky v civilu po krátkém procházení tržnicí oslovila jedna z prodejkyň, která je při projeveném zájmu zavedla do skrytého kontejneru, kde se nacházelo zboží porušující práva k duševnímu vlastnictví," informovala na webu mluvčí Celní správy ČR Nikola Soukalová.

Ve chvíli, kdy se ženě hlídka legitimovala, však začala panikařit a chovat se agresivně. "Několikrát prodejkyni vyzvala hlídka jménem zákona, aby upustila od agresivního chování a prokázala svou totožnost, ale ta na výzvy nereagovala a pokusila se o útěk, přičemž se snažila napadnout jednoho z celníků," popsala Soukalová.

[chooze:article;value:464698]

Celníci museli využít donucovací prostředky, aby ochránili zdraví všech členů hlídky i lidí, kteří byli poblíž. Využili různé hmaty a chvaty, dotyčná nakonec skončila v poutech.

Správa zajistila téměř 2 000 kusů textilních výrobků, obuvi, parfémů a módních doplňků. Právě ty prodejce vydával za originály značek Nike, Tommy Hilfiger, Gucci, Calvin Klein, Guess, Michael Kors a za další světové značky módního průmyslu.

Hodnota výrobků v případě, že by šlo o originály, činila bezmála 5 000 000 korun. "Veškeré nalezené padělky celníci převezli do skladu celního úřadu, kde budou uloženy, dokud se případ neuzavře," dodala Soukalová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.