Celníkům volají zděšení lidé. Podvodníci je straší vysokými pokutami

Jedno z poradenských pracovišť celní správy na pražském Pankráci. V posledních dnech se tam rozhodně nenudí. Telefony zvoní prakticky neustále. V drtivé většině volají lidé, kteří se bojí, že nezaplatili pokutu nebo proclení zboží. Upozornit je na to měla SMS zpráva či telefonát.

"Jedná se o vyvolávaný hovor, kdy mluví s těmi lidmi automat," řekl pracovník poradenského centra celní správy Jan Filip.

[chooze:article;value:578344]

​Celní správa jasně říká, že jde o podvod. Přes esemesky či telefonáty nekomunikují, používají ověřené dopisy a datové schránky. "Pokud si chcete zkontrolovat svoje nedoplatky, navštivte naší webovou stránku cPortál, nebo kontaktujte místně příslušný celní úřad," sdělila mluvčí Generálního ředitelství cel Vladimíra Malovíková.

Celníci podali už před měsícem trestní oznámení na neznámého pachatele, zatím to ale nikam nevedlo. "V současné době se celou věcí zabývají policisté z místního oddělení Pankrác, kteří zajišťují potřebné důkazy a páchají po neznámém pachateli," sdělil mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Je pravděpodobné, že na pankráckém oddělení případ neskončí. Podobné věci si zpravidla přebírají specializované policejní útvary zaměřené na organizovaný zločin, často s mezinárodním přesahem. Vyšetřování bývá dlouhé a výsledek nejistý.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.