Cena nafty na benzinkách začíná klesat, benzín roste už jen pomalu

Na konci minulého týdne klesla cena nafty za jeden litr na 38,47 koruny poté, co při předcházejících dvou měření stála v průměru v České republice 38,6 koruny. Vychází to z údajů společnosti CCS, která poskytuje společnostem tankovací karty. Ta zveřejňuje výsledky v pondělí za konec předcházejícího týdne.

Ceny benzínu poskočily v první polovině února mezitýdně skoro o korunu, nyní už je to třetí týden, co se zvedají jen o vyšší jednotky haléřů. Na konci osmého týdne stál litr Naturalu 95 38,33 koruny, o týden později 38,37 a nyní to bylo 38,45 koruny.

[chooze:article;value:542551]

​Podobná čísla sdílí i Český statistický úřad (ČSÚ). Za devátý týden uvádí cenu Naturalu 95 38,37 koruny za litr, v desátém týdnu 38,4 koruny. U nafty je to v devátém týdnu 38,76 koruny, v desátém 38,7 koruny.

"Například v tuto chvíli čeští řidiči z pohraničí přestávají tankovat v Polsku, protože na českých čerpacích stanicích jsou podobné ceny jako v Polsku. Naopak pro německé řidiče je pořád výhodné tankovat v České republice i v Polsku," srovnal ekonom Štěpán Křeček v pondělním vysílání TN Live.

Češi končí s tankováním v Polsku, podívejte se na lednovou reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.