Centrální banka čelila útoku hackerů. Shodili web

Web ČNB napadli hackeři v pátek ráno. "V pátek 1. září v ranních hodinách se banka stala terčem cíleného útoku DDoS (Distributed Denial of Service), který může způsobit zpomalení, případně nedostupnost webu ČNB," uvedla česká centrální instituce na sociální síti X

Doplnila, že při útoku se neztratila žádná data a lidé se nemusí bát, že by nějak zničil vnitřní systémy. Společně s centrální bankou útok řeší i Národní úřad pro kybernetickou informační bezpečnost (NÚKIB). 

Kybernetický útok podle ČNB nejdříve zpomalil a později i na čas shodil web banky. To způsobuje takzvaný DDoS útok, který zpravidla zahltí systém tak, že web zkolabuje. 

[chooze:article;value:520235]

​Za poslední týden jde už o třetí rozsáhlý cílený útok hackerů na české banky a bankovní instituce. K těm středečním a čtvrtečním se přihlásila ruská skupina NoName057(16), která podle bezpečnostních expertů cílí na země, které podle ní podporují Ukrajinu.

Výpadky internetového a mobilního bankovnictví i webu v průběhu středy hlásily Air Bank, Fio banka, Československá obchodní banka (ČSOB) i Česká spořitelna. Ve čtvrtek hackeři na několik hodin vyřadily služby Moneta Money Bank, Raiffeisenbank a Max banky. Cílily i na web Pražské burzy. 

Útoky hackerů jsou stále častější. Jedna chyba a jdete ke dnu, varuje expert: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.