Centrem Kyjeva otřásly exploze. Sestřelili jsme íránské drony, tvrdí starosta

"Výbuchy ve čtvrti Ševčenkivskyj. Na místo jedou záchranáři. Podrobnosti později," oznámil na sociální síti Telegram ve středu ráno Kličko. Protiletecký poplach se Kyjevskou oblastí rozezněl krátce před šestou hodinou tamního času (krátce před pátou hodinou našeho času), upozornil deník The Guardian.

"V Kyjevské oblasti a nad hlavním městem sestřelily síly protivzdušné obrany celkem deset dronů Šáhed," oznámil později Kličko. Později ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sdělil, že jich sestřelili nad Kyjevem celkem 13. Tyto drony poskytl Rusku Írán. Že na místě zafungovala protivzdušná obrana, potvrdil i šéf Kyjevské oblasti Oleksij Kuleba. Následně vyzval obyvatele, aby zůstali v krytech. Poškozené jsou dvě administrativní budovy. Při útocích nikdo nezemřel.[chooze:article;value:476800]

Exploze na místě potvrdili také reportéři BBC či agentury Reuters. Výstražné sirény se rozezněly také v Žytomyrské oblasti a v oblasti Vinnycja. Na Žytomyrskou oblast podle šéfa oblasti Vitalije Bunečka pravděpodobně zaútočí drony v blízké době.

Rusové v posledních týdnech útočí na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Miliony lidí jsou kvůli tomu bez tepla, vody a elektrického proudu.

Drony na ukrajinská města útočily už dříve:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.