Ceny benzínu i nafty stále klesají. Řidiči si ale musí dobře vybrat benzinku

Mimo města a hlavní tahy už začíná být docela příjemný pohled na ceny pohonných hmot. Ty tam spadly notně pod čtyřicítku. To ve městech je o poznání dráž. Třeba ve Zlíně zaplatíte za naftu o čtyři koruny víc, benzín je dražší o tři koruny.

Pumpařům se tam příliš zlevňovat nechce. Třeba litr nejprodávanějšího Naturalu 95 se jen stěží dostal pod 39korunovou hranici. Přitom ropa od začátku prázdnin zlevnila asi o deset dolarů na barel.

[chooze:article;value:565821]

​A dálniční benzínky, to je úplně jiný příběh. Jen deset haléřů zbývá k tomu, aby nafta a benzín na dálnici D35 u Vysokého Mýta stály 40 korun. Mnozí šoféři přiznávají, že po zdražení všeho možného víc než kdy jindy přemýšlejí, kde natankovat.

Přitom v těchto dnech už tankujeme levněji než před rokem. Loni se dokonce na začátku září cena benzínu i nafty vyšplhala nad čtyřicet korun. Podle ekonomů ale nejspíš zlevňování končí. "Spíš bych si vsadila na růst ceny z toho titulu, že se zdá, že to rostoucí napětí na Blízkém východě bude nejspíš silný faktor zdražování," řekla ekonomka Markéta Šichtařová. Průměrné ceny litru benzínu i nafty by se tak znovu mohly přiblížit ke 40korunové hranici.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.